Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Slim communiceren

De afgelopen jaren heeft ICT een heel ander gezicht aan onze samenleving gegeven. De smartphone en tablet zijn een verlengstuk van onszelf geworden; een zesde zintuig dat we 24x7 inzetten. De burger verwacht dat de dienstverlening van de overheid meegaat in deze ontwikkeling, zodat zij niet meer naar het gemeentehuis hoeft om producten en diensten af te nemen.

De invoering van iBurgerzaken zorgt daarvoor; dienstverlening aan de burgers wordt efficiënter en effectiever. Aan de basis staan 7x24 uur selfservice voor en door de burger, innovatie en co-creatie met gemeenten, wederzijds vertrouwen en gezamenlijk partnership met gelijke business doelen. Om deze doelen te bereiken is het wel belangrijk dat burgers de weg naar het digitale kanaal, naar iBurgerzaken weten te vinden. De ervaring leert dat het belangrijk is de burger de weg te wijzen, te verleiden naar dit kanaal. 

Leer van anderen

Het verleiden van uw burgers naar het digitale kanaal is niet eenvoudig. De praktijk is weerbarstig. Gebruik daarom alle hulp die u kunt krijgen. En daar kunt u er gelukkig veel van krijgen. 

Zo schrijf ik regelmatig blogs over dit thema; verleiden naar het digitale kanaal. Deze zijn veelal verhalen uit de praktijk met concrete handvaten of toch in ieder geval stof tot nadenken. De meest recente staan onder het kopje ´Nieuws & blogs´ rechtsboven. Hier een aantal van de best gelezen publicaties:

Kijk ook naar voorbeelden van andere durfgemeenten. Diverse gemeenten maken al gebruik van iBurgerzaken en hebben de media/de markt al opgezocht. Een aantal voorbeelden kunt u inzien via deze links, maar ga zeker ook zelf op zoek.

Slim communiceren

iBurgerzaken wordt volledig in co-creatie ontwikkeld met Kwartiermakers. Ook op het gebied van 'slim communiceren' zijn de eerste stappen gezet; een communicatiestrategie, inclusief standaard toolkit. Wij dagen u uit om hiermee uw eigen communicatieplan vorm te geven. Alleen dan wordt de burger echt medeverantwoordelijk voor de belangrijkste momenten en processen uit zijn leven en behalen we de gestelde doelen.

Een helpende hand nodig? Op zoek naar een vliegende start? Uiteraard ondersteunen wij u graag waar nodig! Verwacht overigens geen pasklare oplossingen; de vertrekpunten zullen immers per gemeente verschillen. De neergezette strategie, die op zoveel mogelijk gemeenten van toepassing is, gebruiken we als startpunt en maken we samen specifiek voor uw gemeente.  

Sanne van der Zanden 
Marketing & communicatie specialist 
E: sanne.vanderzanden@pinkroccade.nl
M: +31 (0)6 46 70 62 67