Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Digitaal aangifte doen van huwelijk en geboorte voortaan mogelijk in Voorschoten en Wassenaar

Gemeenten profiteren van overzichtelijkheid, gebruikersgemak en snellere werkprocessen iBurgerzaken

Vriend&vriendin - neger shutterstock_151685069.JPG  

“We merken nu al een aantal voordelen: de tijdswinst en het algehele gebruiksgemak”

Robbert Jansen
projectleider implementatie iBurgerzaken

Inwoners en ondernemers van Voorschoten en Wassenaar gebruiken sinds oktober 2015 de online apps van iBurgerzaken van PinkRoccade Local Government voor de aangifte van een geboorte, huwelijk of overlijden. Ritjes naar het gemeentehuis om daar aangifte te doen zijn niet meer nodig. De gemeente bespaart op zijn beurt een hoop tijd bij het verwerken van alle gegevens die nodig zijn voor een aangifte.

Leren van de buren in Delft

De gemeenten Voorschoten en Wassenaar werken sinds 2013 officieel samen op ambtelijk niveau in de Werkorganisatie Duivenvoorde. De nieuwe werkorganisatie zocht een digitale agenda die bruidsparen kunnen gebruiken om online een reservering voor hun huwelijk te doen. Inspiratie hiervoor deed Duivenvoorde op bij de gemeente Delft. Daar zag de burgemeester van Wassenaar een succesvol praktijkvoorbeeld van hoe stellen de wedding planner gebruiken om online een reservering voor een huwelijk te doen. Het voorbeeld in Delft vormde de basis voor de digitale agenda van Werkorganisatie Duivenvoorde. ‘Eigenlijk stond de modernisering van de andere Burgerzaken, zoals geboorte- en overlijdensaangifte, pas later op de planning. Door de investering naar voren te halen en iBurgerzaken meteen in zijn geheel aan te schaffen, hoeven de gemeenten niet met losse pakketten te werken. En dat komt de overzichtelijkheid ten goede.’ vertelt Robbert Jansen, ambtenaar burgerlijke stand en projectleider voor de implementatie van iBurgerzaken bij Werkorganisatie Duivenvoorde.

In eerste instantie gaan Voorschoten en Wassenaar aan de slag met de iBurgerzaken-apps voor geboortes, huwelijken en overlijden (Selfservice Package 1). Inwoners van beide gemeenten kunnen hiermee vanuit huis aangifte van een geboorte of huwelijk doen. Voor begrafenisondernemers zijn de apps een middel om vanaf kantoor een aangifte van overlijden aan Werkorganisatie Duivenvoorde door te geven. In de praktijk scheelt dat tijd voor alle partijen. 

Lees verder in de klantcase:

Resultaten
  1. 1Digitale dienstverlening

    Het in gebruik nemen van iBurgerzaken vormt het startschot voor de modernisering van de dienstverlening

  2. 2Tijdsbesparing

    Zo moest je eerder bij een echtscheiding de gegevens van beide partners invoeren, met iBurgerzaken hoeft dat niet langer

  3. 3Gebruiksvriendelijk

    Het programma is veel overzichtelijker dan het systeem dat wij eerder gebruikten

Meer weten?

Mat Keijers
Product Manager Burgerzaken

+31(0)6-29527442
mat.keijers@pinkroccade.nl

Afspraak maken
Meer informatie aanvragen

Wilt u informatie toegestuurd krijgen? Laat uw gegevens bij ons achter en wij sturen u vrijblijvend informatie per e-mail of post. Informatie aanvragen