Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Innovatieve dienstverlening voor de zelfwerkzame burger

Persoonlijke Internet Pagina bij Werkplein Baanzicht

Zelfwerkzame burger  

“De oplossing past uitstekend bij de participatie-samenleving van de huidige tijd.”

Tiemen Ensink
Manager Werkplein Baanzicht

Werkplein Baanzicht is op zoek naar een oplossing waarmee ze haar visie op de ‘zelfredzame klant’ kan realiseren. Het doel? Klanten beter helpen met minder mensen en tegen lagere kosten. De gemeentelijke dienstverleningsprocessen moeten daarvoor ingrijpend worden aangepast. De oplossing moet bovendien een sterk innovatief karakter hebben. De gemeente én haar burgers moeten de mogelijkheid hebben om plaats- en tijdonafhankelijk gegevens in te zien, te wijzigen en aanvragen te doen.

Oplossing
In nauwe samenwerking met Werkplein Baanzicht heeft PinkRoccade Local Government een oplossing ontwikkeld die aan al deze eisen voldoet: de Persoonlijke Internet Pagina (PIP). De PIP bestaat voor een deel uit maatwerk en voor een deel uit bestaande functionaliteit. De PIP koppelt alle omgevingen (zowel die van PinkRoccade Local Government als die van andere ICT-aanbieders) aan elkaar. Burgers beschikken met de PIP over een portaal waarop ze al hun gegevens kunnen inzien en wijzigen, en waar ze aanvragen kunnen doen.

Eerste resultaten
Burgers van Werkplein Baanzicht kunnen veel meer taken zelf uitvoeren, zonder tussenkomst van medewerkers van de gemeente. Een burger kan bijvoorbeeld zelf bijzondere bijstand aanvragen. Die aanvraag wordt direct uitgekeerd. Iemand die bij Werkplein Baanzicht bekend is hoeft niet iedere keer te worden gecontroleerd en kan bijvoorbeeld zelf inkomsten opgeven. Klantvertrouwen is het belangrijkste uitgangspunt van de dienstverlening nieuwe stijl. De efficiënte werkwijze levert tijdwinst en lagere kosten op. Bovendien is de burger in zijn relatie met de overheid zo veel mogelijk zelfredzaam en verantwoordelijk in plaats van afhankelijk. Dit past uitstekend bij de participatiesamenleving van de huidige tijd.

Werkplein Baanzicht bestaat uit de Intergemeentelijke Sociale Dienst van de gemeenten Aa & Hunze, Assen en Tynaarlo (ISD) en het UWV en is gevestigd in Assen.

Meer weten?
Afspraak maken
Meer informatie aanvragen

Wilt u informatie toegestuurd krijgen? Laat uw gegevens bij ons achter en wij sturen u vrijblijvend informatie per e-mail of post. Informatie aanvragen