Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Slimme, toekomstbestendige Burgerzaken oplossingen

Gemeente Waalwijk kiest voor selfservice, co-creatie en werken via de cloud

Gezin - tablet - shutterstock_144823885.jpg  

“Inwoners zijn gewend om zelf digitaal zaken te doen. Vanuit huis en niet aan een loket.”

Eric de Laat
Directeur Bedrijfsvoering en Dienstverlening

De gemeente Waalwijk is op zoek naar slimme, toekomstbestendige oplossingen waarmee zij haar burgers optimaal – en digitaal - kan bedienen. De oplossing moet tegelijkertijd tegemoet komen aan een veeleisende, onafhankelijke, zelfredzame burger en volledig zijn ingericht op de komst van de landelijke Basis Registratie Personen (Operatie BRP). Verder wil Waalwijk slagvaardig blijven en intern innoveren. Randvoorwaarde is wel dat dit in harmonie met de aangekondigde bezuinigingen gebeurt.

Oplossing

Gemeente Waalwijk kiest voor iBurgerzaken van PinkRoccade Local Government: vernieuwende software die is toegespitst op selfservice, co-creatie en werken via de cloud. De apps van iBurgerzaken worden in co-creatie met 25 koploper- en kwartiermakergemeenten ontwikkeld. Hun praktische kennis van wordt direct vertaald naar een moderne oplossing die erop is gericht de burger meer zelf te laten doen. Via digitale kanalen kan de burger op tijden en plaatsen die hem goed uitkomen zelf de regie voeren. Dat resulteert niet alleen in een meer tevreden burger, de gemeente Waalwijk kan ook nog eens flink besparen op haar bedrijfsvoering: de burger is immers de goedkoopste ambtenaar.

Resultaat

Inwoners en bedrijven van Waalwijk hebben met iBurgerzaken de beschikking over een eigentijdse vorm dienstverlening die volledig digitaal wordt ondersteund. De gemeente Waalwijk heeft software waarmee ze haar korte- en langetermijndoelen kan realiseren en die past binnen de beschikbare middelen. Met iBurgerzaken verzetten burgers en ketenpartners een groot gedeelte van het werk, doordat ze dezelfde functionaliteit ter beschikking hebben als de medewerkers bij de afdeling Burgerzaken. Dat resulteert in meer efficiëntie en dus lagere bedrijfskosten.

Meer informatie op Goed Opgelost.

Resultaten
  1. 1Kostenverlaging

    door efficiëntie

  2. 2Selfservice

    zelfwerzaamheid van de burger

Meer weten?

Mat Keijers
Product Manager Burgerzaken

+31(0)6-29527442
mat.keijers@pinkroccade.nl

Afspraak maken
Meer informatie aanvragen

Wilt u informatie toegestuurd krijgen? Laat uw gegevens bij ons achter en wij sturen u vrijblijvend informatie per e-mail of post. Informatie aanvragen