Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Gemeente Veere gebruikt SMS-module burgerzakenapplicatie

Met een kleine investering richting excellente dienstverlening

SMS - 123RF - 36490001_s.jpg  

“Je kunt je indenken hoe blij iemand is die net dat ‘roze papiertje’ heeft gehaald en eerder dan gedacht zelfstandig mag gaan rondrijden”

Cor de Rijke
Adviseur Informatiebeleid, gemeente Veere

“Veere, altijd dichtbij”. Dat is de visie van de gemeente Veere op de dienstverlening aan haar inwoners, bedrijven en bezoekers. Adviseur Informatiebeleid Cor de Rijke legt uit hoe die visie gestalte krijgt binnen de gemeente. De Rijke: ‘Veere wil een bestuurskrachtige, zelfstandige gemeente zijn met een slimme, flexibele organisatie. Die organisatie moet een excellente dienstverlening verzorgen aan onze inwoners (zo’n 20.000), onze bedrijven (2.000) en onze bezoekers (4 miljoen toeristenovernachtingen per jaar).'

Oplossing

Gemeente Veere is één van de eerste gemeenten die ervoor heeft gekozen een SMS-module te koppelen aan de burgerzakenapplicatie. Een voorbeeld: Bij de aanvraag van een rijbewijs geldt een standaard termijn van een week, maar als dan na drie werkdagen het rijbewijs al klaarligt, ontvangt de inwoner op dat moment een sms’je van gemeente Veere.

Resultaten

Met een kleine investering hebben we weer een stap gezet in de richting van excellente dienstverlening voor onze klanten, onze inwoners. Je kunt je indenken hoe blij iemand is die net dat ‘roze papiertje’ heeft gehaald en eerder dan gedacht zelfstandig mag gaan rondrijden.

Gemeente Veere zet de module zelfs incidenteel al in als stuurmiddel, want die jongere zal zo snel mogelijk naar het gemeentehuis komen. Als we hem/haar daar liever pas ’s middags zien, vanwege de piekdrukte aan de balies in de ochtend, kiezen we er daarom voor de sms dus niet in de ochtend uit te sturen.

Resultaten
  1. 1Excellente dienstverlening

    door verhogen service

  2. 2Verspreiding drukte

    door inzet als stuurmiddel

Meer weten?

Mat Keijers
Product Manager Burgerzaken

+31(0)6-29527442
mat.keijers@pinkroccade.nl

 

Afspraak maken
Meer informatie aanvragen

Wilt u informatie toegestuurd krijgen? Laat uw gegevens bij ons achter en wij sturen u vrijblijvend informatie per e-mail of post. Informatie aanvragen