Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

We gaan voor koppositie voor een toekomstvaste oplossing

Gemeente Urk over naar de cloud

Formule 1 - PRL14_0051  

“Met eigen medewerkers kunnen we het service- en kwaliteitsniveau dat PinkRoccade Local Government biedt nooit evenaren.”

Meine Hofman
projectleider, gemeente Urk

De keuze voor de cloud was voor Urk een voor de hand liggende. “We beseffen al langer dat dit de toekomst is”, aldus Erik Hofman, projectleider bij gemeente Urk. “De vraag was dus niet zozeer óf we zouden kiezen voor werken in de cloud, maar wanneer we zouden overstappen. Er speelden anderhalf jaar geleden een aantal zaken die het proces versneld hebben. Zo liepen een aantal onderhoudscontracten af – iSeries, remote releasemanagement en een uitwijkvoorziening. Ook was een minicomputer aan vervanging toe. Kortom, dit was het uitgelezen moment.”

Oplossing

Gemeente Urk bracht al haar kernapplicaties naar de cloud. Na de kernapplicaties is Gemeente Urk nu bezig met het naar de cloud brengen van de kantoorautomatisering. Hofman: “Als dat traject ook afgerond is, hebben we zo’n 85 procent van onze ICT-diensten uitbesteedt. Of we laatste 15 procent, zaken als de telefooncentrale en de lokale infrastructuur, in de toekomst ook nog naar de cloud brengen, is nog niet zeker.”.

Resultaten

Voorkomen van investeringen, waarborgen van continuïteit en drukken van opleidingskosten zijn voor gemeente Urk belangrijke reden om te kiezen voor de cloud. “Intern kunnen wij nooit het serviceniveau bereiken dat PinkRoccade biedt. Zij houden alles up-to-date en wij kunnen op ieder gewenst moment een call inplannen. Verder spreek ik de servicemanager bij PinkRoccade wekelijks, om de lopende zaken door te spreken.”, aldus Hofman.

Meer weten?

Ferry Dekker
Product Manager


+31(0)6-46706977
ferry.dekker@pinkroccade.nl 
@ferry_dekker

Afspraak maken
Meer informatie aanvragen

Wilt u informatie toegestuurd krijgen? Laat uw gegevens bij ons achter en wij sturen u vrijblijvend informatie per e-mail of post. Informatie aanvragen