Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Burgers en bedrijven eisen betrouwbaarheid van een overheidsorgaan

Gemeente Stein over naar de cloud

Datacenter - shutterstock_95662684.jpg  

“Nu we de stap naar de cloud hebben gezet kunnen we ons volledig richten op dienstverlening richting burgers en bedrijven.”

Erik Hoffman
programmamanager, gemeente Stein

'Gemeente Stein is niet zo’n grote gemeente en er komen veel nieuwe taken op ons af. Daarom hebben we besloten ons alleen nog bezig te houden met onze core business: dienstverlening richting burgers en bedrijven. Inwoners willen graag 24/7 bereikbaarheid en zoveel mogelijk zelf regelen. Nu we de stap naar de cloud hebben gezet kunnen we ons daar volledig op richten. Ook de ontwikkeling van de ICT-beheerskosten is een argument voor outsourcing.’, zegt Erik Hoffman, programmamanager bij de gemeente Stein.

De oplossing

PinkRoccade Local Government bracht alle applicaties onder in de Pink Private Cloud. Daarvoor ontwikkelde de organisatie een Midoffice-oplossing en deze werd samen met de bestaande iSeries-applicatie voor Burgerzaken (Cipers) als eerste in de cloud gezet. Pink Private Cloud omvat het huisvesten van de hardware, opslag- en back-upfaciliteiten, de besturingssystemen en het volledige technisch beheer in een veilige en door diverse certificeringen gewaarborgde private cloud-omgeving. 

Resultaten 

Het belangrijkste is volgens Hoffman het vastleggen van de verwachtingen. ‘Wie doet wat en op welk moment? Zo moet aan de contractkant alles goed geregeld zijn. Door van tevoren een goede inventarisatie te doen, heeft PinkRoccade Local Government onze applicaties in één weekend overgezet naar de cloud. Tot op de dag van vandaag zijn we hier uitermate tevreden over. We doen nu alleen nog het functioneel (applicatie)beheer zelf. De beheerskosten zijn inzichtelijk en we hoeven niet meer te investeren in hardware.’

Resultaten
  1. 1Alle applicaties in Pink Private Cloud

    in één weekend overgezet

  2. 2Beheerskosten inzichtelijk

    en niet meer investeren in hardware

Meer weten?

Ferry Dekker
Product Manager


+31(0)6-46706977
Ferry.Dekker@pinkroccade.nl

Afspraak maken
Meer informatie aanvragen

Wilt u informatie toegestuurd krijgen? Laat uw gegevens bij ons achter en wij sturen u vrijblijvend informatie per e-mail of post. Informatie aanvragen