Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Voorkom adresfraude dankzij unieke risicoprofielen

Gemeente Ede: Digitale aangifte verhuizen verlaagt werkdruk met 40%

verhuisdozen - shutterstock_144903391.jpg  

“Zogenaamde 'groene verhuizingen' worden direct doorgevoerd naar de BRP”

Henk van den Boom
Afdelingsmanager Burgerzaken en receptiebalie, gemeente Ede

Het belang van een correct adres bij de juiste persoon gaat verder dan gemeentelijke dienstverlening zoals een paspoortaanvraag of kunnen stemmen bij verkiezingen. Het kan zelfs van levensbelang zijn, bijvoorbeeld als inwoners moeten worden gewaarschuwd of opgespoord bij een ramp. Daarvoor moet de overheid haar zaken op orde hebben, maar heeft de inwoner ook zijn verantwoordelijkheid. Een juist adres in de BRP is belangrijk: voor inwoners én overheid 

De gemeente moet wettelijk iedereen die binnen haar grenzen woonachtig is, registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Meer dan 600 instellingen, zoals de Sociale Verzekeringsbank, pensioenfondsen en de Belastingdienst, baseren zich hierop. Het is dan ook randvoorwaardelijk dat deze actuele en betrouwbare gegevens bevat. Dit maakt de overheid efficiënter, de dienstverlening beter en de aanpak van fraude doeltreffender.

Digitale aangifte verhuizen

Het de burger zo gemakkelijk mogelijk maken om de verhuizing door te geven is de eerste stap naar een correcte BRP. Gemeente Ede kiest met volle overtuiging voor digitale dienstverlening. Het is immers een wens van de burger om niet naar het gemeentehuis te hoeven als dat niet echt noodzakelijk is. En een adreswijziging online aangeven via de gemeentelijke website is met de app iVerblijf & Adres bovendien een fluitje van een cent.

Dat leidt tot een werkdrukvermindering, die oploopt tot wel 40%. “We hebben tijd over. Tijd die we bijvoorbeeld kunnen besteden aan de speciale gevallen, maar ook aan adresonderzoek. Daar is nog veel geld in te besparen en dat is rechtvaardig naar alle burgers toe.”, vult Henk van den Boom, Afdelingsmanager Burgerzaken en receptiebalie aan. 

Lees het gehele verhaal in de klantcase:

Resultaten
  1. 1Werkdrukvermindering

    Tot 40%, dus meer tijd om te besteden aan de speciale gevallen en adresonderzoek

  2. 2Gerichter adresonderzoek

    Eén werkwijze en toch je eigen gemeentelijk beleid toepassen

  3. 3Blije burgers

    Betere dienstverlening, 24/7 vanuit huis

Meer weten?

Mat Keijers
Product Manager Burgerzaken

+31(0)6-29527442
mat.keijers@pinkroccade.nl

Afspraak maken
Meer informatie aanvragen

Wilt u informatie toegestuurd krijgen? Laat uw gegevens bij ons achter en wij sturen u vrijblijvend informatie per e-mail of post. Informatie aanvragen