Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Kersverse ouders enthousiast over digitale geboorteaangifte

Gemeente Bergen op Zoom bespaart 87% tijd per geboorteaangifte

Babyhoofdje - shutterstock_92883559.jpg  

“Naast dat digitale dienstverlening heel goed past bij onze taakstelling, is het ook een verbetering van de dienstverlening”

Jos Hopmans
Teammanager Publiekszaken gemeente Bergen op Zoom

Geboorteaangifte doen is zo gepiept in het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Er komt geen pen en papier meer aan te pas. Kersverse ouders leveren via iGeboorte alle gegevens digitaal aan, en zetten vervolgens hun elektronische handtekening onder de akte. Ook de ambtenaar kan in het gemeentehuis elektronisch ondertekenen.

Een geweldige gebeurtenis, een gezinsuitbreiding, de eerste voeding, veel kraambezoek… Wie net vader is geworden, kan zijn tijd beter gebruiken dan in de rij bij Burgerzaken te staan. Daarom bieden gemeente Bergen op Zoom en Bravis ziekenhuis vanaf nu online dienstverlening. Hiermee kan de geboorteaangifte 24/7 vanuit het kraambed digitaal worden geregeld. Snel en eenvoudig. Wel zo gemakkelijk!

 ‘Dat bespaart ouders veel tijd en gedoe’, licht Jos Hopmans, Teammanager Publiekszaken bij de gemeente Bergen op Zoom, toe. ‘Betere service voor de burgers is onze voornaamste drijfveer. Daarnaast is het voor ons uiteraard prettig als ouders alle informatie al hebben ingevuld. Dat bespaart ons meer dan twintig minuten per aangifte ten opzichte van de periode dat we een geboorteloket hadden in het ziekenhuis waar de gehele aangifte werd verwerkt.’ 

Lees verder in de klantcase:

Meer weten?

Mat Keijers
Product Manager Burgerzaken

+31(0)6-29527442
mat.keijers@pinkroccade.nl

Afspraak maken
Meer informatie aanvragen

Wilt u informatie toegestuurd krijgen? Laat uw gegevens bij ons achter en wij sturen u vrijblijvend informatie per e-mail of post. Informatie aanvragen