Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

WebNext Zaaksysteem

Verbetering in dienstverlening staat hoog op de politieke agenda van de centrale én decentrale overheid. Het WebNext Zaaksysteem ondersteunt gemeenten bij het realiseren van betrouwbare, duidelijke, snelle en tijdige informatie.

Het WebNext Zaaksysteem is een complete en bewezen mid- en frontoffice-oplossing. Met dit platform brengt een gemeente de dienstverlening naar een hoger plan, terwijl er intern efficiencywinst te behalen is. Het systeem biedt een digitaal loket voor burgers en ondersteunt daarnaast de communicatie via telefoon, balie, post en e-mail. De oplossing helpt gemeenten zo met het creëren van een Klant Contact Centrum (KCC), waar burgers terecht kunnen voor alle vragen aan de overheid.

Het digitaal loket

Burgers met vragen aan de overheid willen niet van het kastje naar de muur gestuurd worden. Of te maken hebben met sluitingstijden. Het liefst krijgen ze zeven dagen per week en 24 uur per dag antwoord. Met het WebNext Zaaksysteem hebben burgers 24 uur per dag toegang tot het digitale loket van een gemeente. Zij kunnen via intelligente elektronische formulieren bijvoorbeeld een verhuizing doorgeven, een vergunning aanvragen of het aanmelden van grofvuil.

Meer doen in minder tijd

Het systeem neemt medewerkers bij een gemeente de routinematige werkzaamheden uit handen. Door deze processen vergaand te automatiseren, komt tijd vrij om burgers met complexe vragen optimaal van dienst te zijn. Gemeenten streven ernaar hun inwoners optimale service tegen lage kosten te bieden. Met het WebNext Zaaksysteem leggen zij daar een sterke basis voor. Zo voorziet het systeem in een digitaal loket dat de wachtrijen aan de balie terugdringt. Burgers vragen via het loket bijvoorbeeld een paspoort of vergunning aan of maken bezwaar tegen een WOZ-beschikking. Door de gepersonaliseerde informatieverstrekking via het loket wordt de belasting in het KCC verminderd.

Tijd is geld voor ondernemers 

Voor ondernemers is tijd geld. Zij helpen hun klanten snel en effi ciënt. Datzelfde verwachten zij als klant van de overheid. Met het WebNext Zaaksysteem legt een gemeente de basis voor gestroomlijnde digitale dienstverlening, óók voor bedrijven.