Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Burgerzaken

Met de komst van de landelijke Basis Registratie Personen (BRP) gaan gemeenten de komende jaren belangrijke veranderingen tegemoet. Deze hebben directe gevolgen voor de afdeling Burgerzaken en indirect voor de burgers. Bovendien valt dit samen met de bezuinigingen als gevolg van de economische crisis. En met de vermindering van personeel als gevolg van de vergrijzingsuitstroom. Hoe kunnen gemeenten onder deze omstandigheden tóch een goede en snelle dienstverlening op maat leveren? Om te zorgen dat de steeds meer eisende burgers tevreden zijn en blijven. 

Met de nieuwe iBurgerzaken apps van PinkRoccade Local Government wordt tegemoet gekomen aan deze eisen; selfservice voor en door de burger, 24x7 vanaf elk gewenst apparaat. In de praktijk blijkt dat burgers deze apps ervaren als gebruikersvriendelijk én als een verrijking van de gemeentelijke service.  

vIhyTVMdQqw

Selfservice voor en door burgers en bedrijven

De afgelopen jaren heeft ICT een heel ander gezicht aan onze samenleving gegeven. De smartphone en tablet zijn een verlengstuk van onszelf geworden; een zesde zintuig dat we 24x7 inzetten. De burger verwacht dat de dienstverlening van de overheid meegaat in deze ontwikkeling, zodat zij niet meer naar het gemeentehuis hoeft om producten en diensten af te nemen.

Gemeenten ontkomen er niet aan om in te spelen op deze informatiseringsrevolutie en moeten hun dienstverlening digitaal, toekomstbestendig en volledig gaan inrichten op de nieuwe vraag van de burger. Niet alleen de burger eist dat, ook vanuit de landelijke overheid liggen er ferme verplichtingen. De komst van de landelijke BRP is hét moment om hier op in te spelen en de dienstverlening maximaal in te richten op de zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid van de burger en het bedrijfsleven.

99 gemeenten[1] kiezen al voor selfservice voor en door burgers en bedrijven. Voor gebruiksvriendelijke apps en maximale bereikbaarheid, gebaseerd op de toenemende mobiele mogelijkheden. Gemeenten Almelo, Oss en Waalwijk hebben, als pioniers in de praktijk, bewezen dat het werkt, zij behalen selfservicepercentages boven de 90%.

Werkdrukvermindering

De werkdruk bij gemeenten wordt steeds hoger voor de medewerkers; meer doen met minder medewerkers, vanwege bezuinigingen en vergrijzing. De burger stelt, door taken zelf uit te voeren, de gemeente nu in staat de werkdruk te verlagen, met meer dan 50% voor een proces. Dankzij apps waarmee gemeenten aan alle wettelijke verplichtingen voldoen en die door een actievere rol voor de burger zelf, enorm kostenbesparend zullen zijn.  

Doordat de apps zijn ontwikkeld samen met kwartiermakergemeenten is er bovendien sprake van een efficiëntere afhandeling in de uitvoering van de dienstverlening. Dat resulteert in kwalitatief hoogstaande, praktijkgerichte apps die nog meer tijd besparen en daardoor de werkdruk fors verminderen.

iBurgerzaken start nu…

PinkRoccade heeft bewust gekozen niet te wachten op de aansluiting van de landelijke voorziening, de Basis Registratie Personen (BRP). Gemeenten kunnen nu al gebruik maken van iBurgerzaken. En profiteren van alle bovengenoemde voordelen. 

Ons advies is dan ook: wacht niet, start nu. Samen zorgen we voor een uniek resultaat voor uw burger en uw medewerkers. Uiteraard delen we op deze website diverse (praktijk)ervaringen met u. Zowel van onze kwartiermakers als van de gebruikers en de ketenpartners.

Meer informatie?

Mat Keijers, Product Manager Burgerzaken, 06-29527442.


[1] d.d. februari 2016

iBurgerzaken.jpg