Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Makelaarsuite: informatievoorziening

Informatie is de belangrijkste adviseur. Dat is onze visie op het gebied van informatievoorziening. Overheidsorganisaties zijn al jaren bezig met het implementeren van oplossingen op het gebied van gegevenslogistiek, met als doel het succesvol uitwisselen van gegevens tussen de gemeentelijke afdelingen, samenwerkingsverbanden en ketenpartners. Het resultaat hiervan is dat een grote hoeveelheid actuele en betrouwbare gegevens beschikbaar is in het gegevensmagazijn.

Wij vinden dit zonde en daarom hebben wij een interactief platform ontwikkeld wat inspeelt op de behoefte aan informatievoorziening. Dit platform is beschikbaar binnen Makelaarsuite en biedt functionaliteit om zowel geografisch (Integraal Raadplegen) als administratief (Operationele Overzichten) gegevens te raadplegen, analyseren en onderzoeken. Op deze wijze bieden wij oplossingen die helpen bij het uitvoeren van processen, input bieden voor handhaving en informatie geven bij het maken van beleid. Afhankelijk van de specifieke informatievraag wordt deze op de kaart of op basis van een overzicht beantwoord.

Integraal Raadplegen

Het raadplegen van actuele en betrouwbare informatie op de kaart was nog nooit zo eenvoudig. De gewenste gegevens worden direct op de kaart weergegeven en kunnen aangevuld worden met thema’s en kaartlagen. Deze kunnen via webservices on-the-fly worden toegevoegd vanuit bijvoorbeeld een GIS-applicatie of via de geïntegreerde PDOK kaartenservice. Via selecties op de kaart kan eenvoudig een selectie van gegevens geëxporteerd worden die als input voor een proces dienen. De gegevens zijn altijd real-time, zo weet u zeker dat u met de juiste gegevens werkt.

MKS-CIR.png

Operationele Overzichten

Bij informatievragen waarbij er geen toegevoegde waarde is om deze op de kaart te tonen kunt u gebruik maken van Operationele Overzichten. Deze oplossing presenteert informatie op administratieve wijze met behulp van grafieken, diagrammen en overzichten. Hierdoor kunnen gemaakte analyses direct zo gepresenteerd worden dat ze als input voor een proces, het handhaven of het maken van beleid gebruikt kunnen worden.

MKS-COO.png

Kerngegevens

De in het gegevensmagazijn beschikbare gegevens zijn afkomstig uit de basisregistraties en daarom altijd actueel en betrouwbaar. Indien gewenst kunnen aanvullende gegevens (vaak de kerngegevens genoemd) toegevoegd worden zodat er ook gebruik gemaakt kan worden van gegevens waar nog geen basisregistratie voor is ontwikkeld. Deze kerngegevens kunnen toegevoegd worden vanuit een database, een CSV-bestand of via een open data webservice. Makelaarsuite biedt hiervoor de benodigde integratie functionaliteit.

MKS-kerngegevens.png

Linked data

Het informatievoorziening platform is uitermate geschikt om analyses te doen op gegevens vanuit verschillende bronnen. Door deze bronnen aan elkaar te linken ontstaat de mogelijkheid om interessante verbanden en analyses te kunnen doen over een totaal domein of juist over meerdere domeinen. Zo hebben wij de module Rechtmatigheid ontwikkeld, welke op basis van linked data uit diverse bronnen in kaart brengt op welke adressen een verhoogde kans bestaat dat er gebruik gemaakt wordt van voorzieningen en toeslagen die mogelijk onterecht beschikbaar worden gesteld. Deze module is een antwoord op het doen van steekproeven, waarbij de kans op succes zeer laag is, en biedt een efficiënte manier om mogelijk onrechtmatig gebruik van voorzieningen terug te dringen.