Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Gemeente Tilburg en PinkRoccade Local Government innoveren samen - iForms

02 juli 2015

Kwaliteit van digitale dienstverlening wordt door vele aspecten bepaald. Het begint met de webintake. De burger verwacht goede en toegankelijke webcontent en webformulieren. De ingevulde informatie van hoogwaardige kwaliteit wordt vervolgens op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd aan de ambtenaar, zodat de aanvraag snel kan worden gecontroleerd en verwerkt. En natuurlijk kan de burger op zijn Persoonlijke Internet Pagina (PIP) de status inzien. En dat alles in een look & feel en gebruiksgemak die past bij deze tijd. Daarbij is het aangeven via een tablet of smartphone uiteraard ook mogelijk.

Stichting Drempelvrij onderzocht de toegankelijkheid van gemeentelijke websites in opdracht van het College voor de Rechten van de Mens. De website van de gemeente Tilburg is uitgeroepen tot de best toegankelijke website onder de grote gemeenten. Een belangrijk aspect van deze toegankelijkheid is de manier waarop digitale dienstverlening voor burgers en bedrijven wordt ondersteund. En daar speelt functionaliteit en technologie een belangrijke rol.

Intelligente webformulieren

Gemeente Tilburg heeft eerder, na een zorgvuldig keuzetraject van vergelijkbare oplossingen, gekozen voor Blueriq. Hiermee ontwikkelt ze intelligente webformulieren die worden aangeboden aan burgers en bedrijven. Tilburg is – op basis van jarenlange ervaring – zeer tevreden over de gekozen functionaliteit en technologie.

Ditzelfde platform wordt door PinkRoccade Local Government al een aantal jaren ingezet om iBurgerzaken te ontwikkelen. Vanuit deze gezamenlijke vertrekpunten is de samenwerking op iForms geboren. Met als gemeenschappelijk belang om meer gemeenten klaar te stomen voor digitale dienstverlening met aan de basis gebruiksvriendelijke webformulieren en vergaande selfservice apps.

Innovatie dankzij co-creatie

Gemeente Tilburg en PinkRoccade Local Goverment benadrukken in de samenwerking het gezamenlijk belang als iForms, gebaseerd op Blueriq technologie en functionaliteit, meer ingezet gaat worden bij Nederlandse gemeenten. Heidi Vos, leveranciersmanager ICT bij gemeente Tilburg: “Dit versterkt het gebruik en continue innovatie van het platform zodat dit nog beter afgestemd kan worden op de gemeentelijke behoeften in het algemeen en de Tilburgse behoeften in het bijzonder. De samenwerking richt zich vooral op de onderlinge kennisuitwisseling tussen gemeente(n) en leverancier”. Een belangrijke ‘win’ voor de gemeente Tilburg is de mogelijkheid om nog beter gebruik te kunnen maken van taakspecifieke gegevens (zoals op het gebied van Samenlevingszaken) in webformulieren.

Het uiteindelijk doel van beide partijen is om een iForms community op te zetten, gericht op kennisuitwisseling en co-creatie.

Meer informatie of meedoen?

In toekomstige berichtgeving leest u meer over de ontwikkeling van iForms. Zo mag u nieuwe kwartiermakergemeenten verwachten en zullen de eerste resultaten zichtbaar worden. Mocht u zelf als kwartiermaker willen aanhaken, neem dan ook zeker even contact op met ondergetekende.

Ward de Laat, Product Champion, 06-46093146.